Vilken typ av bakterier och virus är cononavirus?

Det mexikanska ölet corona har samma namn som den virussjukdom som härjar nu. Många fruktar det nya viruset.

Flera viktiga samhällsfunktioner slås ut av cononavirus. Ett influensavirus smittar bara under ett par dagar, men ett coronavirus kan smitta under en mycket längre tidsperiod. Därför kan man smitta andra utan att man märker det.

Ett cononavirus kan ha flera olika symtom

Symtomen varierar från person till person. Värk och feber är bara en del av symtomen. Det är vanligt att cononavirus orsakar försämrat luktsinne och huvudvärk.

Se till att ha ett ordentligt virusskydd. Corona smittar även utan symtom och det gör det i stort sett omöjligt att skydda sig enbart genom att hålla avstånd från andra som är sjuka.

Om vi gör vår del så kan vi besegra smittan

Börja med att äta C-vitamin i förebyggande syfte. Några gram om dagen räcker. Om du blir smittad kan du öka dosen till 4 – 5 gram.

Många som bor i USA äter kolloidalt silver två gånger om dagen. Om de blir smittade så ökar de dosen ännu mer. Det går fortfarande att köpa Kolloidalt Silver i Sverige. Prova att spraya det på livsmedel. Det dödar coronaviruset på nolltid.

Anders Tegnell råder oss att hosta i armvecket. Därfrån kan smittokletet hamna lite varstans.
https://www.expressen.se/tv/nyheter/har-hostar-anders-tegnell-rakt-i-handerna-foljer-inte-det-egna-radet/

Du kan läsa mer om coronaviruset via https://www.expressen.se/tv/nyheter/har-hostar-anders-tegnell-rakt-i-handerna-foljer-inte-det-egna-radet/. Bara klass 3 masker är säkra att använda mot virus. Det kan vara så att ansiktsmaskerna sprider viruset.

När vi fick veta om cononavirus i Sverige var det många som köpte en massa handsprit mot virus. Lagret tog slut på några dagar. Handspriten dödar vissa bakterier men inte alla. Handsprit är ingen match för coronaviruset.

Då är det bättre att välja andra metoder. Det måste vara skonsamt också. Handdesinfektion som desinfektionssprit med alkohol kan vara mycket skadlig för huden. Om man använder handgel med alkohol så kan hudfettet lösas upp.
Smittstopp är mild mot huden samtidigt som den dödar bakterier.

Ofta glömmer vi bort hur kraftfull en vanlig handtvätt kan vara. Antibakteriell Handtvål kan du använda för desinfektion varje gång du tvättar händerna. Gnid in och tvätta händerna i minst 20 sekunder. Visa barnen hur man använder en antibakteriell tvål.

Har du ytdesinfektion hemma?

För att skydda dig mot bakterier och virus måste du även vara noga med ytor som du tar i dagligen. Handtag är extra viktiga att hålla rena.

Om du har en antibakteriell spray hemma så kan du ta död på alla typer av bakterier och virus. Man ska inte underskatta det. Tänk på att smittan ofta finns i butikerna.

Gör ditt bästa och försök hålla dig lugn

Ditt immunförsvar kan försvagas av stress. Undvik det om du inte vill drabbas av cononavirus och bakterier och virus. Det ger dig ett bra skydd.