Vet du hur du ska desinficera med ytdesinfektion

Många känner sig oroliga just nu och det är inte så konstigt. Sjukdomen är helt ny. Regeringen stakade tidigt ut en egenhändigt komponerad väg gällande coronaviruset. Men oavsett vad som händer kan du se till att desinficera både händer och ytor för att skydda dig.

Så desinficera du på rätt sätt

De flesta litar fortfarande blint på handspriten när det kommer till att desinficera. Många blir lurade av den starka känslan. Vissa virus överlever handspritning.

Många väljer att prova en antibakteriell handdesinfektion med pump eller spray istället. Detta bör dock vara utöver riktigt god handtvätt. Försök att tvätta händerna i minst 20 sekunder.

Om du är extra utsatt för virus kan du prova att använda en antibakteriell handtvål. Tvätta händerna ofta. Om du har varit utomhus så måste du tvätta händerna. Du ska även tvätta om du inte har några symtom på sjukdom. Använd tvål när du kommer hem och ska tvätta händerna. Då har du ett bra skydd.

Det är också bra att tänka på ytdesinfektion

Virus och bakterier finns i alla hem. Även om du inte är sjuk i influensa så kan du smitta med andra sjukdomar. Saker som du köper med dig hem kan ha bakterier på sig.

När det råder pandemi är det särskilt viktigt att tänka på detta. Man har haft viss framgång mot spridning genom att använda bakteriedödande kolloidalt silver. Det har en mycket bra effekt. Sprayen dödar virus som kan finnas på det som du har burit hem.

Se till att skydda dig oberoende av årstid

Glöm bort apotekens handsprit. Du kan använda dig av riktigt bra antibakteriell tvål och en katjonisk vattenbaserad handdesinfektion som ger dig gott skydd.

Du bör alltid ha bra antiseptiska tvålar hemma. Se till att du har dessa produkter hemma året om. Se också till att det är säkra produkter som är skonsamma mot din hud och mot saker som du sprayar på.

Forte

Kommer det att göra någon skillnad med ytdesinfektion

Genom att ha en god rutin för ytdesinfektion håller du dig och ditt hem bakteriefria. Man kan föra coronaviruset vidare utan att veta om det. Med rena händer och rena ytor minskar du risken för smitta avsevärt.