Sötningsmedel till perfekt söt smak fast på något nyttigt sätt

Går det att njuta av livet förutan att söta?

Vill man undvika viktökning finns det många alternativ idag. Genom att använda sig av medel som sackarin så kan man fortfarande få den söta smaken men med gott samvete.

Tro aldrig att sackarin är det enda eller ens det bästa alternativen för sötning man kan välja emellan.

Som sötningsmedel upptäcktes sackarin redan på 1800-talet och har använts som som sötningsmedel sedan dess mest för kaffe och te. Eftersom sackarin går genom matsmältningen utan att tas upp av kroppen så påverkas inte kroppens insulinnivå av denna form av sötning.

Detta är orsaken till att sackarin är så popis hos diabetiker. Själva sötningseffekten ligger på cirka 500 gånger mer än socker men inte alla som tycker om den metaliska, lite kemiska smaken.

Sukralos är ett annat alternativ när man söker ett alternativt sötningsmedel som dessutom smakar verkligt gott och är nästan fritt från kalorier.

Utöver att Sukralos har 500 ggr sötningseffekt kan det också hettas upp och används därför även till bakning. Det är inte konstigt att Sukralos smakar som rent socker eftersom det är gjort av socker. Inte lika starkt sötningseffekt har Cyklamat.Cyklamat ett samlingsnamn för olika salter som används som sötningsmedel och har runt 40 gånger mer sötningseffekt än vanligt socker.

På senare år har Aspartam blivit känt som ett sötningsmedel, det är uppbyggt av två aminosyror, fenylalanin samt asparaganinsyran. Du hittar Aspartam i många produkter som marknadsförs för viktminskning och det bryts ned till fenylanin vid användning.

Ett problem med Aspartam är att den smakar kemiskt.

Det finns också helt naturliga medel och de har blivit otroligt populära

Det har varit ganska heta diskussioner om artificiella sötningsmedel typ Aspartam och sackarin och olika typer av varningar har publicerats om att använda dem.

Så då Stevia (som också kallas sötflockel) släpptes på marknaden blev många glada.
Stevia säljs bland annat i form av sötströ som är som strösocker med den skillnaden att Stevia är så mycket nyttigare. Då man får en sötning som kan vara omkring 18 gånger sötare än vanligt socker.

Stevia kan ge en lätt och oangenäm bismak av lakrits som inte uppskattas av alla. Tillverkare av Stevia sötmedel har försökt att blanda i annat för att dölja bismaken, men det har inte lyckats så bra.

Ett naturligt sötningsmedel är Erytritol som du annars hittar i äpplen och päron. Det både ser ut som och smakar som socker. Komme rpå andra pklats vad gäller smak efter Sukralos.

Sukralos och Erytritol kan vara svårt att hitta i vanliga butiker men på prisad.se och allt-fraktfritt.se finns de alltid.

När du väljer och vrakar bland alla sötningsmedel kan det vara skönt att veta att bland de articifiella ska du stoppa i dig stora mängder innnan det kan anses vara skadligligt.

Om du inte gillar stevia och andra naturliga alternativ så kan du definitivt använda kända preparat som sackarin och sukralos. Det är din egen smakupplevelse som bör avgöra vilken som ska bli din favorit.