Skydda miljön och blanda ditt eget snus med glycerin

Du kan verkligen göra ditt eget snus och då man beslutar sig för det här så måste man några ingredienser som inte enbart handlar om smak samt doft. Visst går det att bara blanda tobak, men utan glycerin får du inte rätt konsistens, längre hållbarhet och den förhöjda smakupplevelsen. Glycerinet tillför en del sötma och har samtidigt en konserverande verkan.

Vad är egentligen glycerin samt vad är glycerol?

Du har kanske noterat att både glycerin och glycerol används? Samma produkt, men olika namn? Vi lovar, det är samma produkt. Namnet Glycerin är numera ersatt av Glycerol.

köpa

Glycerinet kan beskrivas som en tung vätska som är trögflytande, har en söt smak samt en kokpunkt som är mycket hög. Glycerin är det ämne som ger fyllighet i vin.

Genom att det är fuktbevarande så avdunstar glycerin inte. Ett användningsområde där denna egenskap utnyttjas är i golvbrunnars vattenlås för att hindra vattnet i dem att avdunsta.

Glycerol går att lösa upp i vatten och alkohol men det är inte lösligt i olja. Eftersom glycerol är fuktighetbevarande används det som en tillsats i många hudvårdsprodukter och det är samma egenskap som används vid snustillverkning.

Glycerolens egenskaper att ge en svag sötma och fyllighet används vid vintillverkning. Läser du innehållsförteckningar kan du ofta se glycerolen som en tillsats till olika oljor och fetter.

Det är mycket viktigt att du bara köper livsmedelsgodkänd glycerol när du ska göra eget snus. Det finns glycerol som är framtagen för specialla ändamål och kan vara skadlig vid förtäring.

Det är tryggt att fixa snus med glycerinet då man beslutar sig för rätt

Glycerolens egenskaper gör att den används i väldigt många hygienprodukter. Ett förmodligen inte så välkänt område är munvatten där de bakteriehämmande egenskaperna kommer till nytta. I början på denna artikel när vi diskuterade hemmatillverkning av snus påvisade vi att glycerin inte bara ger ökad hållbarhet utan också förbättrar fuktbalansen.
Vid snustillverkning är det viktigt att använda sådant som är avsett för interntbruk och i de rätta mängderna. För att hitta den bästa balansen och smaken kanske du måste prova olika recept. Chansa inte. Har man inte gjort eget snus förr så bör man först och främst se till att få ett bra och välbeprövat recept som man kan lita på.

Glycerol finns att handla på nätet för mycket fördelaktiga priser.

Glycerin brukar finnas på Tradera och Prisad. En mängd olika storlekar hittar du på hembryggning.se och allt-fraktfritt.se.. På allt fraktfritt i förpackningar upp till 1350 kg (1000 liters IBC pallcontainer).

Du får rätt produkt och rätt mängd hemskickad du är beredd att starta tillverka snus. Planera alltid så du inte köper för liten mängd. vegetabiliskt glycerin köpa Det här är en produkt som man får god användning av inte bara då man vill tillverka snus hemma. En variant kan vara att läsa hur man gör slime eller såpbubblor. Slime, Snus, Hygien – bara att sätta igång.