Så kan du skydda dig mot coronavirus

Många är oroliga för coronavirus just nu. Din arbetsplats kan ge dig skydd mot coronavirus. Det finns flera vägar att gå och du bör vara medveten om vad som fungerar och vad som inte gör det.

Gå inte på myten om att handsprit är ett bra skydd mot coronavirus.

bakteriedödande

En missuppfattning helt enkelt. Handspriten tog till och med slut på apoteket. Trots det är vanlig handtvätt en mycket effektivare metod.

Om du vill vara skyddad mot coronavirus så måste du tvätta händerna. Du behöver inte alkohol för att det ska fungera. Handspriten kan inte hantera några av våra mest vanliga virus.

Handspriten kan skada dig. Efter en spritning är det inte mycket kvar som skyddar huden mot angrepp. Bakterier har utvecklat en resistens mot handsprit.

Det torkar även ut händerna. Fettet löses upp. Då kan du få sår och hudproblem. Med handsprit kommer en massa konstiga kemikalier.

Om du köper en katjonisk handsprit så dödar den alla virus.

Du kan alltså skippa handspriten och istället se på en riktigt bra bakteriedödande tvål som du använder både hemma och på jobbet. En antiseptisk tvål, som tex. Smittstopp är en bra tvåltyp som dödar bakterier.

Vanlig bakteriedödande tvål är ett måste på arbetsplatsen

På jobbet är det lätt hänt att vi glömmer att tvätta händerna. Det är ju inte säkert att dina kollegor är lika noga som du. Du vill ju inte vara den som tjatar.

Bunkra upp med bakteriedödande tvål på jobbet så att det inte tar slut. desinficeringsmedel Tala om för alla andra hur viktigt det är med en god hygien.

Nu finns det antibakteriell spray för ytdesinfektion

Nu måste alla se till att man har ett bra skydd mot coronavirus. Det nya viruset sprids genom luften. På jobbet måste du vara extra försiktig då du inte kan kontrollera exakt hur andra omkring dig sköter sin handhygien.

Du kan spraya med en antibakteriell spray på handtag och bord. Alla kommer att uppskatta din insats. Använd den bakteriedödande sprayen där folk tar på saker.

Nu kan du även köpa antibakteriell handdesinfektion som spray. Det ger ett extra skydd om du måste ta i ytor som kan ha både bakterier och virus. Ofta har det en bra effekt mot coronavirus.