Så enkelt är det att ta bort mossa på tak

Du vet väl att mossa på takpannor inte är bra. Mossan är skadligare än vad du tror, särskilt på tak. Fast det är faktiskt problematiskt att låta mossan få fäste på takpannorna.

Mossan är förrädisk. Faktiskt så är det så att mögel kan komma ur mossa.

Därför måste mossan bort. Det finns många firmor som sysslar med ta bort mossa på tak och vet vad dom gör. Gör det så fort som möjligt.

Behöver du hjälp att ta bort mossa på tak?

Du kan göra annat om du köper in hjälp. Om du är höjdrädd så kan det vara en ide.

Men om du inte är höjdrädd och har ett tak som inte är särskilt svårt att komma åt är det klart att du kan ta bort mossa på tak med Bensaltensid eller ett annat medel som är till för detta. Det är vanligt med mossa på tak.

Oftast handlar det om Bensaltensid som bekämpningsmedel. Många använder högtryckstvätt i arbetet mot mossan. Använd utrustningen på rätt vis.

ta

Att ta bort mossa på tak behöver inte vara svårt. Du måste dock införskaffa en egen stege. Skor är också bra att tänka på. Munnen måste också skyddas.

Men tänk på det där med tid och pengar för att avgöra om du själv ska ta bort mossan från taket eller om du ska betala för att någon annan gör detta. Gillar du att pyssla så kan du ge dig på det själv.

Taket måste göras rent

Något som är mycket viktigt att komma ihåg är att mossa på takpannor inte är något man tar bort för att sedan glömma allt om. Det går fort när det väl sätter igång. Man får leva med det.

Du måste rengöra ofta. Bäst resultat når du om du rengör minst en gång om året.

Du glömmer det inte om du gör det till en rutin. mögel fri Detta om man använder vanliga rengöringsmedel.

Om du har använt Bensaltensid tidigare så vet du vad det handlar om. Mossan kan då försvinna i upp till fyra år.

Kolla rännor och takpannor också. Gillar du att slarva så får du bara göra dubbelt jobb sedan. Det här är mycket bra för husets hälsa eftersom du på detta sätt ser till att vatten inte tar sig in till innertaket där det kan orsaka stora skador.

Passa på när du har tid

Kör igång direkt. Är något sönder så ser det inte så snyggt ut. Tänk på att ett trasigt tak inte bara är farligt med tanke på vatten som kan läcka in. Då är det färdigt.

Underhåll din fastighet. Experter kan hjälpa dig. De flesta firmor brukar vara villiga att hjälpa till.

Så tar du bort mossa på takpannor

Du måste tänka på säkerheten, slarva inte med den. Det kan ta tid att få bort mossa på takpannor. Ta bort mossa på tak innan det är för sent.

Är taket mycket halt och svårt att komma åt kanske du väljer att hyra in en firma som sprutar på medel och gör jobbet utan din inblandning. Svälj stoltheten helt enkelt.

Lugnt och säkert är melodin när du ska jobba på tak. Var försiktig så att du inte trampar igenom hustaket, det kan vara riktigt farligt.