Nu är det extra viktigt med skydd mot virus hemma, därför ska du se till att ha antibakteriell tvål.

I dessa tider är det extra viktigt att tvätta händerna med antibakteriell tvål. Om du tvättar händerna med handtvål så dödas bakterier och eventuella virus. Idag vet vi inte hur vi bäst skyddar oss mot virus som Corona och då är det extra viktigt att skydda sig på detta sätt. Vill du använda allt du kan för att skydda din kropp mot smitta så är det första du ska använda antibakteriell tvål.

Vilken antibakteriell tvål ska du använda i hemmet?

Antiseptisk tvål och handsprit finns i behållare på sjukhusen som kan användas fritt av besökare och personal. Typen av handtvål du har hemma duger nog inte då du kanske har en annan typ av tvål. Om du vill få riktigt god handdesinfektion kan du välja tvålar som Smittstopp Handtvål som är framtagna för att vara extra effektiva.

handsprit

Bara handsprit räcker inte för att skydda dig mot smitta så se till att tvätta händerna ordentligt först. Att det inte går att köpa handsprit från apoteket för att de sålt slut betyder inte att det här är bättre än vanlig bakteriedödande tvål. Så gör du för att välja rätt desinfektion för rätt virusskydd

Du vet väl att desinfektion inte är det bästa valet? Alla medel har olika verkan. Du måste veta vad som ger ett bra virusskydd.

Ta inte lätt på desinfektion

Det är inte bara då du upplever influensa symtom som du ska sätta in bättre desinfektion. Har du bra rutiner för handhygien så är det ingen fara. Det ger dig ett bra virusskydd.

använd

Det är inte ovanligt att man struntar i att tvätta händerna efter ett toalettbesök. Det är vanligt att resonera att det inte behövs om man ändå inte rör vid sig själv. För att begrensa smittspridning till andra rum bör du ändå tvätta händerna.

Ett bra virusskydd kommer inte gratis

Coronaviruset likställdes inledningsvis med influensa. Om man tittar på Italien så ser man ju hur allvarligt det var.

Handdesinfektion är viktigt men när det är fråga om en smitta som är så pass smittsam som coronaviruset kan det krävas mycket mer än antibakteriell tvål för händerna. Antibakteriella produkter har många användningsområden. Det ger ett virusskydd på flera sätt både i hemmet och på arbetsplatser.

Bakteriedödande produkter är viktiga i dessa tider

Fall inte för handspritens lockelser. desinfektion spray Så är det inte. Handsprit kan inte döda alla virus. Då kanske du tror att du har ett virusskydd som du inte har.

Det handlar inte bara om att bli fri från virus. Du vill ju inte använda ett handdesinfektionsmedel med alkohol som är så starkt att det skadar din hud. Det kan vi inte rekommendera. Det gäller särskilt om du ska gnugga in det flera gånger dagligen.

Vattenbaserad antibakteriell handdesinfektion kan vara minst lika bra som andra preparat. Nu finns Smittstopp och Forte handdesinfektion på nätet. Det är en produkt för dina händer.

Kom ihåg att du kan äta frukter och grönsaker även om du har sprayat dem med kolloidalt silver, så fort preparatet har torkat. Istället för att sätta dessa i tre dagars karantän under pågående pandemi kan du spraya och få bort det som skulle kunna vara livsfarligt.

Spray för desinfektion kan användas när som helst på året. Man vet aldrig när man behöver den.
Idag vet man att handsprit inte är så effektivt som man tidigare trott.

Däremot torkar handsprit ut huden och löser upp allt fett i porerna. Vill man inte riskera att få hudproblem på händerna så ska man undvika att överanvända handsprit med dess uttorkande effekt. Använd istället en katjonisk vattenbaserad handdesinfektion.

Se till att få din normala handtvål att bli så effektiv som möjligt då även den kan göra ett bra jobb. Om du använder rikligt med tvål och gnuggar med den över händerna under en halv minut får du ett bra virusskydd. Det otroligt smittsamma viruset Corona har också visats sig hindras av det.

Räcker det med desinfektion med antiseptisk tvål eller behövs det mer?

Pandemisk influensa kräver mer än bara desinfekterade händer. Det som avgör om du blir smittad är mer än detta med handhygien. Det luriga med coronaviruset är att folk som inte ens har några influensa symtom kan vara smittbärare.

Antibakteriell tvål behöver du komplettera med rengörande av ytor i din närhet. När du har tvättat händerna så måste du ändå se till att tvätta dem igen om du inte tvättat ytorna då du kan så smittan på dig.

Vad är det bästa sättet att desinficera ditt hem på?

Det går bra att gå runt med trasor och rengöringsmedel för att få rent i hemmet. En spray som du använder för att spruta antibakteriellt medel över ytor är annars ett bra alternativ. Att göra så måste kännas enklare än att behöva gnugga med medel och trasor över alla ytor.

Med en smart bakteriedödande spray kommer du åt det mesta. T.ex. så kan du spraya på dina matvaror du nyss burit hem. Att rengöra din arbetsplats blir smidigare då du kan ta med dig sprayen dit och rengöra dina arbetsytor.

Det ätbara kolloidala silvret kan du använda över t.ex. frukt och grönsaker för att döda eventuella virus. Den som rekommenderas att köpa är av märket IONplus.

Se till att du har bra handdesinfektionsmedel överallt och alltid

Under influensatider så är handsprit en vanlig produkt folk har med sig då man anser att det är lätt att bära. Alkoholfria medel är också enkla att bära men de är missförstådda i komparation med vanlig handsprit. Du har ett fullgott virusskydd vart du än är om du har med dig en antibakteriell tvål.