Med mikrokristallinsk cellulosa får du tabletter av hög kvalitet

En tablett med medicin ska leva upp till hårda krav. Det gäller inte bara innehåll. När man tillverkar tabletten så använder man klibbmedel. Det är klibbmedel i tabletterNA som håller ihop den. Mikrokristallinsk cellulosa används oftast som klibbmedel.

tablett

Mikrokristallinsk cellulosa är naturligt förekommande

Cellulosa är en naturlig form av polymer som finns i plantornas fibrer. Det håller alltid formen. Det beror på att den har en mycket stark intramolekylär struktur. Om man använder hydrolys kan man ändra cellulosa. Det bildas mikrokristallinsk cellulosa av.

Om man vill göra tabletter med press så är mikrokristallinsk cellulosa särskilt effektiv. Man brukar säga 20 % doseringen men det finns ingen övre gräns. Cellulosa fungerar både som bindande och som diskintegrerande agent. Det betyder att tabletten kan lösas upp när den behövs.

Rätt hantering av tabletter är nödvändig

Du måste hantera klibbmedel i tabletter på rätt sätt. De får exempelvis inte bli fuktiga. om man köper mikrokristallinisk cellulosa på allt-fraktfritt.seProdukterna levereras i en säker plastburk. Tabletterna kan förstöras om de blir fuktiga. Med rätt klibbmedel är du skyddad.

Förpackningar som håller vad de lovar.

När en patient får medicin i tablettform så förväntas den vara fräsch. Att ta fram medicinen måste vara lätt. De förpackningar som säljs idag är både lätta att öppna och säkra att använda.

Mikrokristallinsk cellulosa som klibbmedel i tabletter måste behandlas rätt. Det finns flera sätt att lyckas. Vissa mediciner levereras i form av burkar. I de fallen måste burken vara tät.

Men ingen tablett klarar vad som helst. Detta oberoende av kvalitet. En hammare mot en tablett är ingen bra kombination. Men kartorna bör hantera normal hantering. Mindre tillverkare utför ofta tester av sina tabletter. De större aktörerna använder andra metoder.

Tabletter i förpackning för en vecka

Det finns tabletter som hanteras lite mer än andra. tablettmaskin
Ibland kan man behöva portionera ut sina tabletter då kan de inte tas från tablettkartan. De läggs i fack istället.

Då kan mikrokristallinsk cellulosa vara bra att använda. Det ger tabletten en längre hållbarhet.