Med glycerin i skafferiet så kan man ta hand om flera olika saker

Vad är glycerin?På webben finns det mycket information om ämnet. Glycerin är ett så kallat trevärdigt alkohol och förekommer naturligt i olika fetter. Det är Glycerin (Glycerol) som ger vin dess fyllighet, men det förekommer i andra livsmedel också.

Du har kanske hört talas om glycerol som är ett annat namn för samma sak och som bland annat används inom fitness-industrin för att man ser att det ger en viss effekt på trycket i musklerna. Men det är inte bara muskelknuttar som är intresserade av vegetabilisk glycerin.

Du kan med fördel använda glycerol i din vardag

Glycerol finns att köpa i mindre doser på apoteket. Glycerol säljs dock billigare på nätet.se eller allt-fraktfritt.se, för att få ett bättre pris och mer av varan. Leta efter livsmedelsgodkänt glycerin.

Glycerol användning är varierad så man kan använda tuben eller burken som man har köpt till flera olika saker.

Med glycerin kan du till och med få bort envisa fläckar. glycerin billigt Gör så här: Applicera glycerinet på fläcken någon stund innan du ska tvätta plagget. Man brukar säga att en timme före ger bäst resultat.

Det går också att användas för hobby. Gör en egen snöglob med glycerolen som en viktig ingrediens. Att blåsa såpbubblor är roligt, många har det som hobby, om du tillsätter glycerinet blir bubblorna ännu större. Det tar det hela till en ny nivå!

Det är ett naturligt ämne.

Glycerinet används i exempelvis hudvårdsprodukter. Det binder vatten på ett bra sätt.

Var försiktig när du kombinerar glycerin med muskelstimulerande medel. Det har förekommit rapporter om magont. Du kan köpa glycerolen-preparat med gott samvete.

Om du ska glycerol köpa för invärtes bruk så gäller det att du får en produkt som är säker att förtära. Ibland så kan det ju finnas annat i produkten som kan vara farligt att få i sig så det är viktigt att man är medveten om vad man köper och till vad.

Hemmagjord hudvård som fungerar

glycerol

Med glycerin kan du göra dina egna hudvårdsprodukter. Det spar du pengar på. Det kan ju vara kul att testa och du kan ju använda resten som fläckborttagningsmedel om det skulle vara så.