Med askorbinsyra som är C-vitamin så mår vi mycket bättre

Antagligen vet du vad C-vitamin är för någonting även ifall du ej hört talas om askorbinsyra. Dessa två saker som är samma sak krävs för att vi ska må bra. Askorbinsyran är en antioxidant och en organisk syra. Dock räknas det inte som detsamma som citronsyra.

Flera vet att C-vitaminer är otroligt viktigt. Främst har det antioxidativ verkan på andra ämnen i kroppen som kan vara skadliga. Man kan självklart äta frukt som apelsiner samt äpplen för att få i sig den viktiga syran, men det är också möjligt att använda sig av bra tillskott som ger samma fina fördelar.

Det visste du icke om askorbinsyra

Det finns otroliga mängder fakta om askorbinsyra. I det svenska språket har ordet funnits sedan 1940-talet även om flertal väljer att säga C-vitamin. Brist på C-vitamin kan dessvärre medföra farliga sjukdomar och skörbjugg. bästa c vitamin Askorbinsyran är utomordentlig för att vår kropp ska kunna bygga upp kollagen.

Dessvärre är ej alltid C-vitamin räddaren mot förkylning. Även ifall den kan ha en positiv effekt så kan man icke se den som ett botemedel för förkylningar.

Många uppvärmningar av mat som består av askorbinsyra medför att ämnet bryts ner. Det är förståndigt att följaktligen ej värma upp alttför många gånger.

Om du har problem med grönt hår så kan du askorbinsyra köpa för att bleka det till normal färg igen. Det här är ofarligt och något som många har sett fina resultat från.

Risker med C-vitamin

Den som har brist på C-vitamin riskerar åkommor. I Sverige är skörbjugg trots allt ej så vanligt tack vare att vi har tillgång till bra matvaror med viktiga vitaminer. Dock vill man ej gärna sträva efter brist så att kroppen funkar sämre.

Överskott försvinner kvickt med urinen eftersom syran är vattenlöslig, även om man ska vara aktsam. För mycket C-vitamin kan exempelvis öka risken för njursten. Givetvis är överkonsumtion betydligt mer än en frukt om dagen.

År 2006 så uppmärksammades nyheten om att det kunde uppstå en riskabel reaktion mellan askorbinsyra samt e 211 som är natriumbensonat. Det här är ett ämne som finns i läsk så det kan vara förståndigt att välja livsmedelsprodukter som ej kombinerar dessa två ämnen. Att C-vitamin är livsviktigt verkar mycket av forskningen peka på.

kalciumaskorbat

Inhandla askorbinsyran via internet alternativt I fysisk butik

I vanliga matbutiker kan man handla askorbinsyra. I hyllan med kryddor brukar produkten finnas. Det tycks som att väldigt många föredrar att intaga pulvret oralt.