Många vill ha handsprit på apoteket just nu därför kan det vara brist på desinfektionssprit just nu

Många svenskar har fått upp ögonen för den nya smittan på senare tid. Du behöver inte köpa handsprit på apoteket. Det finns bättre val än desinfektionssprit. Man har kunnat visa att handsprit inte hjälper mot det nya viruset.

Handsprit på apoteket är inte nödvändigtvis det bästa valet

Det finns helt klart alternativ till den handsprit apoteket säljer och du kan få bättre lösningar om du väljer andra produkter. Faktum är att desinfektionssprit inte nödvändigtvis fungerar så effektivt som man kunde hoppas.

antibakteriell

Det finns flera problem med att använda handsprit istället för ordentlig handtvätt eller en antibakteriell tvål som bevisligen kommer att ta död på bakterier och virus. Handsprit kan vara obehagligt att använda i längden.

Det kan ju tyckas märkligt att folk rusar efter handsprit mot virus som sliter på huden utan att ens ge det skydd som man är ute efter. Det är ju mycket smartare att välja en antiseptisk tvål som är mild mot huden och som verkligen tar död på coronavirus och andra smittor som vanlig influensa.

Den alkoholfria bakteriedödande desinfektionen får högt betyg av flera användare. Katjonisk handdesinfektion är bra att ha till hands oavsett om folk omkring dig uppvisar influensa symtom eller inte.

Kom ihåg att tvätta händerna

Om du bor själv så kanske du kan hålla smittan stången. Du kan även prova att använda den antibakteriella sprayen.

Det är inte samma sak om du har barn. Skolan är en vanlig plats för bakterier och virus, det är lätt att bli smittad. Ta det lugnt. Undervisa barnen i att tvätta händerna.

Man måste också byta kläder ofta. Man måste ha inomhuskläder. Kläderna är nog inte smittade då. Kläder som kan ha smitta kan behandlas med bakteriedödande spray eller kolloidalt silver då de inte tvättas i maskin.

Grönsaker och frukt kan sprayas med kolloidalt silver och sedan självtorka. Då dödas virus och bakterier och silvret är ofarligt att äta, är ett kosttillskott i många länder och används då mot coronaviruset. IONplus och Holistic är bäst.

Spraya med antibakteriell spray för att få god ytdesinfektion

Utöver noggrann handtvätt är det viktigt att se till att ytor i ditt hem och på jobbet är rena. Det du köper med hem kan ha viruset på sig. Ta ut kassarna på balkongen först.

Lär alla som finns i ditt hushåll hur man ska använda en antibakteriell spray. Och kom ihåg att det är viktigt att ha handtvål vid varje kran. Tvål ska inte bara finnas i badrummet. Ha det i köket också. Mycket viktigare än att jaga HANDSPRIT FRÅN APOTEKET där den ändå har tagit slut!