Konsumentverket härsknar till mot Betsson

Spelbolaget Betsson utnyttjat sin makt mot en konsument med spelmissbruk.

Betsson är anmäld till konsumentverket av en man som varit spelmissbrukare I sju år. Under en fyraårsperiod utvecklade mannen ett spelberoende som resulterade i att han förlorade kontrollen över sin ekonomi. Hela tiden spelberoendet ökade så marknadsförde Betsson sig aggresivt direkt till honom.

Han har bland annat gjort allt högre insatser, upp till 220 000 kronor per dygn. På några år förlorade han 6 miljoner och omsatte 134 miljoner, Mannen berättar att han haft VIP-status hos Betsson som en av deras bästa spelare.

Betsson sände ofta flera mejl i veckan eller dagligen och ringde upp honom om han vann med specialerbjudanden om mer spelande för vinsten. Mejlen innehöll bonuserbjudanden, oftast med krav på att bonusen skulle omsättas mellan 10-35 gånger. Mannen fick ofta kort tid på sig att satsa opp bonusarna.

Då spelberoende är en psykisk sjukdom har ett spelbolag en maktställning mot konsumenten, menar Konsumentverket. Konsumentverket bedömmer att Betsson utnyttjat sin maktställning över den spelmissbrukande konsumenten så han spelat bort 6 miljoner kronor.

Burdus annonsering att satsa får inte användas, skriver Konsumentverket. Extra utsatta målgrupper eller personer får inte väljas ut för spelreklam. De e-brev som har sänts till mannen bör enligt konsumentverket kunna falla in under begreppet “övrigt aggressivt påtryckningsmedel” i marknadsföringslagen. Betsson insåg, alternativt borde mot bakgrund av konsumentens spelmönster ha förstått, att mannen ej hade kontroll över sitt spelande, skriver Konsumentverket.

I Internetspelande har spelbolagen databaserade möjligheter att analysera en spelares spelmönster. Konsumentverket menar att spelbolagen har stora möjligheter att upptäcka spelmissbruk online.

Nyhetsbyrån Siren har försökt få en kommentar av Betsson utan att lyckas. Mer info finns på https://www.dagensmedia.se/marknadsforing/konsumentverket-ryter-till-mot-betsson-6807116

Fler och fler Problem med Betsson dyker upp på Internet

Spelbolaget betsson är i blåsväder med många fler än Konsumentverket.

Reklamwebben i Svedala för också en kamp mot Betsson som de har ett fakturakrav på 15 miljoner på.
Mer info finns på https://reklamwebben.com.

På diverse spelarsajter på internet poppar det upp varningslistor för Betsson, att de ej är att lita på och att det kan innebära risk att inte få sina vinstpengar om man verkligen skulle vinna en jackpott. Svarta listor finns icke på några få hemsidor, snarare på hundra eller hundratals.

På konsument Europa finns det anmälningar listade som ej fått ut sina vinster. Betssons spelarvillkor på cirka trettio sidor finstilt tvingas alla spelare godkänna. När detta är godkänt, som regel utan att konsumenten ens läst texten, har Betsson rätt att när man vill beslagta spelarens alla pengar och vinster ifall man så önskar.