Klara det mesta med bikarbonat

Detta vill du inte vara utan. Att ha basvaror hemma är mycket viktigt. Som bikarbonat till exempel.

dricka

Du vet väl att bikarbonat och natriumvätekarbonat är samma sak? Det ska dock inte förväxlas med natriumkarbonat.se, där finns båda sorterna i livsmedelskvalitet.

Det löses upp långsamt. Bikarbonatet har många användningsområden och nu ska vi ta reda på vilka.

Ta hand om dig med bikarbonat

Visste du att du kan bli av med halsbränna med bikarbonatet? Magsyran har ett lågt PH-värde. bikarbonat storpack Det måste vara så för att fungera på ett bra sätt. Det finns olika huskurer för halsbränna.

Du behöver bara blanda bikarbonatet i vatten och dricka. Om man gör detta innan man äter något så ger det bäst effekt. Man kan till och med bleka tänderna med natriumvätekarbonat.

Det måste vara rent i huset för att man ska må bra

Huvudsaken är att det är rent i köket. Du tar bort bakterier enkelt med bikarbonat.

Du kan ta bort annan typ av smuts också. Det är skonsamt för miljön. Ett storpack räcker längre.

Är bikarbonat och bakpulver samma sak egentligen?

I stort är det lika. I bakpulvret så finner vi natriumbikarbonat samt stärkelse och syra. Det här är ett medel som är lite svagare än den renodlade varianten.

Om du behöver bikarbonatet till jäsning i bakning så ska du tänka på att det räcker med mindre än vad som hade varit fallet med bakpulvret. Du kan utan problem halvera det som står.

Men bikarbonatet kräver en syrlig ingrediens. Lite juice blir utmärkt. Men du kan också ta det säkra före det osäkra och använda bakpulver.