Känner du till influensa symtom och vad du kan göra mot smitta?

Alla vet inte att de har influensa. De flesta känner igen tecknen för influensasmitta. Den som har influensa symtom får ofta ont i leder och känner sig trött. Vi kan faktiskt kräkas när vi har influensa också.

cononavirus

Säsongsinfluensan är ingen nyhet. Dessutom kan vi få olika symtom av smitta. Många trodde att coronavirus var en vanlig influensa i inledningsskedet. Folk förstod då behovet av ett bra virusskydd.

Du måste skydda dig mot smitta

Prova gärna att äta lite C-vitamin. Preparatet säljs i pulverform och är mycket billigare. Leta efter namn som askorbinsyra eller kalciumaskorbat.

På Dr. Om du vill ha information om hur du stärker ditt immunförsvar så kan du läsa mer via Dr Annika Dahlqvists sajter.

Virusskyddet fungerar inte om det sätts in för sent. Om du redan upplever influensa symtom kanske du har smittats med coronavirus. Under en pågående pandemi är det inte särskilt roligt om du behöver intensivvård med respirator tillsammans med tusentals andra i din region.

Skydda dig mot smitta redan innan du får influensa symtom. Så gör du! Det är lätt. Bry dig inte om att köa för handsprit. Handsprit mot virus och bakterier är inte ditt första val!

Då är det bättre med handtvätt

En bra antibakteriell handtvål skyddar dig till viss del. Tvål och vatten är minst lika bra som handdesinfektion. Många gånger bättre än desinfektionssprit som kanske inte ens fungerar mot influensa.

Tvålen är bra om du använder den rätt. Bruka mycket tvål och ofta. Sedan kan du skölja händerna. Det kan ge ett bättre resultat än handsprit.

Varför känns det som att handsprit är mycket bättre mot influensa?

Det är svårt att förstå att tvålen kan vara bättre. Så är det inte. Det du vill få är virusdödande effekt. Samtidigt måste du förstå att många smittor överförs direkt via luften. Det är bra med rena händer.

Alkohol dödar inte influensavirus, förkylningsvirus eller vinterkräksjukans virus. dax handdesinfektion Handsprit hjälper inte mot influensa symtom. God handhygien med tvål som desinfektion är allt du behöver tillsammans med en god portion sunt förnuft. Handsprit hjälper inte mot smitta.

Så gör du för att skydda dig mot smitta

Det är alltså bra om du håller avstånd från andra personer med influensa symtom. Alla omfattas av det. Många använder ytdesinfektion för att få rent hemma.

Då har du ett gott skydd hemma. Det här kan vara lika viktigt som en antibakteriell handtvål! En spray gör rent där du annars inte kommer åt.

Använd sprayen på frukter för att neutralisera eventuell smitta från butiken. Se till att du har produkterna som du behöver hemma oavsett om det råder pandemi i världen eller inte.