Hur vet jag om jag har smittats av coronavirus?

Vissa kan ha coronavirus utan att de får några symtom. Vi överöstes av information om corona. Även barn kan smittas av coronavirus och föra smittan vidare till andra.

Man har visat att smittan kan föras vidare från djur. Man måste inte krångla till det. Om du blir pussad av din hund kan du få smittan den vägen.

handtvål

Efter mötet kanske du också får en blöt puss av jycken och då kan smittan vara ett faktum. Om du inte ens insåg att detta var möjligt vet du inte att du nu är en person som kan smitta andra. Många tror att corona och influensa är samma sak.

Influensa är en välkänd virussjukdom. Inkubationstiden för cononavirus är längre. Du kan smittas även om du är noga med handtvätt och har en riktigt bra antibakteriell tvål samt bakteriedödande spray.

Vad är symtomen då du har smittas av coronavirus?

Nu känner vi till symtomen för corona. Många får en torr hosta. Då kan du ha drabbats av corona. Då bör du antingen stanna hemma tills du är symtomfri eller söka hjälp.

Ibland kan man tro att man har influensa istället. Antingen har man ont i lederna eller i huvudet. Ibland kan man även få svårt att andas. Vid andningsbesvär ska du söka hjälp. Det är viktigt att inte vänta för länge om du får svårt att andas.

coronavirus slår olika

Ingen coronavirus reaktion är den andra lik. Viruset kan även göra så att man tappar luktsinnet, det har man sett i USA. Där skiljer vi i Sverige ut oss, men kanske drabbas vi också av det vartefter tiden går.

Reaktionerna kan skilja sig även inom samma familj. Det är olika hur svårt sjuk man blir.

Har du viruset och ska testa dig?

Har du flera symtom så kanske du måste testa dig. Vet du att du har cononavirus så kan det vara bra att testa sig ändå. Vårdpersonalen talar om för dig vad du behöver göra.

Det beror på hur din levnadssituation ser ut. Man kan vara hemma. När symtomen väl är borta anses det återigen säkert att ge sig ut bland folk igen.

Vatten och vila är det som rekommenderas. Många åter C-vitamin för att hjälpa immunförsvaret. Några doser C-vitamin om dagen räcker bra.

Kolloidalt silver har blivit populärt i USA. desinfektionsmedel Man kan köpa det i Sverige också.

Kolloidalt silver i torkad form är ofarligt. Viruset dör då. Kunderna uppskattar IONplus och Holistic.