Hur fungerar handdesinfektionsmedel mot coronavirus?

Coronaviruset gör att vi känner oss rädda, det är inte så konstigt. Du kanske inte tillhör en riskgrupp men du måste ändå ta hänsyn till andra. Man kan tycka att det är skäl nog att använda handdesinfektionsmedel.

Du måste skydda dig själv och andra runt om dig

Du kan smitta även om du inte har några symtom. Alla som blir smittade får inte symtom.

Oftast är det svårt att säga vem som för smittan vidare. Det är ett gott skäl till att vara extra noggrann med handdesinfektion. Genom att använda handdesinfektionsmedel på ett bra sätt så kan du begränsa smittan.

Vilket handdesinfektionsmedel använder du i badrum och kök?

Myten om handsprit lever kvar. Många virussorter överlever en handspritning. Handsprit är ingen match mot ett influensavirus. Lär dig mer om handtvål eller börja använda vattenbaserad handdesinfektion.

Har du fyllt på lageret av antiseptisk tvål? Tvålen är viktig. Den antibakteriella tvålen gör nytta överallt där du tvättar dina händer.

sterilisering

Det är onödigt att köpa hem handsprit. sterilisering Spring inte till apoteket för att köpa mer handsprit. Du kan klara dig mot bakterier och virus med en riktigt bra tvål som kommer att fungera utmärkt som handdesinfektionsmedel.

Många föredrar en vattenbaserad handdesinfektion.

Ett starkt medel är inte nödvändigtvis bra mot coronavirus

Risken finns att coronavirus överlever ändå. Du kan få torra händer. Särskilt om du använder sprit ofta. Prova att använda handskar istället.

Tänk på ytdesinfektion

En antibakteriell spray är bra att ha hemma. Oftast finns det bakterier på dörrhandtag. Om du är utomhus så kan du öppna dörren med foten. Handskar kan också funka.

När du är hemma så kan du använda den bakteriedödande spray där. Då har du ett bra skydd hemma. Gå aldrig utan antibakteriell spray.

Det kan till exempel vara bra att ha bakteriedödande spray för ytdesinfektion i köket på diskbänken. Använd sprayen på varor som du använder.