Handtvål är i många fall den bästa handtvätt som du kan få

De flesta har förstått att god handhygien är viktigt. Du vill inte vara utan handtvål just nu. En pandemi kan absolut fungera som väckarklocka för att du ska börja praktisera korrekt handtvätt.

Handspriten tar inte alla bakterier.

Coronaviruset har fått folk att köpa handsprit som aldrig förr. Det blev till och med slut på handsprit på apoteket när folk skyndade sig att bygga upp lager. Nu undrar allt fler om handspriten faktiskt biter på viruset.

Det är faktiskt så att handspriten har svårt att hantera en vanlig förkylning. Sikta på att bruka en bra handtvätt istället. Vårdpersonal har känt till det i många år.

Bli inte sjuk – använd handtvål

smittstopp

Genom att använda en antibakteriell tvål dödar du smittan snabbt och enkelt. Tänk på att tvålen är alkoholfri. En bakteriedödande tvål är oftast skonsammare än alkogel. Allt fler har fått upp ögonen för Smittstopp handtvål.

I förkylningstider är det extra viktigt med bra rutiner för handtvätt. Det gäller att få en god desinfektion, tvätta därför händerna i minst 20 sekunder med en tvål av god kvalitet. Skölj sedan händerna.

Viktigast är att tvätta händerna ofta. Ta för vana att använda handtvål efter varje toalettbesök. Använd den också när du kommer hem. Det kan vara klokt att ha tvål för handdesinfektion både i badrum och i köket. Det gör att man inte glömmer.

Då kan du få bakterier på händerna!

Det är viktigt att försöka att besvara den frågan när man ska välja desificeringsmetod. alcogel Snöa inte in på bara handtvål.

Du kan också använda bakteriedödande medel på ytor som du ofta tar i. Oftast är det lika viktigt som handdesinfektionsmedel. Om du använder en bra spray så kan du även få en god ytdesinfektion.

Interagera med andra så mycket det går. Tänk på att du kan bli sjuk om du umgås med andra som är sjuk. Då kommer en bra handtvål väl till pass, använd det som din dagliga handtvätt.

Alla måste tvätta händerna för att det ska fungera

Visst är en handtvål bra men bäst effekt får vi om alla hjälps åt. Använd därför all spray och tvål som du har hemma. Hemma och på jobbet.