Går det att få ett bättre immunförsvar mot coronavirus?

Många känner att de behöver läsa på för att lära sig mer om vad de ska göra när nya pandemier blossar upp i samhället. I Sverige har man tagit beslutet att inte tvinga på folk en tillvaro i karantän. Det kan innebära att svenskarna måste förlita sig på att skaffa ett bättre immunförsvar mot coronavirus.

Det finns sätt som vi kan döda coronavirus på

Många läkare tror att alla i samhället kommer att få corona i olika utsträckning. Alla kan vara sjuka, det kan till och med vara så att du har coronavirus utan att veta om det. Inledningsvis trodde man att barn inte kunde få det nya viruset.

Du måste vara smart om du vill slippa coronavirus. Desinfektera dina händer och alla öppna ytor som du använder i hemmet eller på jobbet. Tvål och vatten brukar räcka som handdesinfektion.

Använd inte handsprit för det finns hundratals virus den inte kan döda. Handsprit hjälper inte mot influensavirus och förkylningsvirus. Spritningen dödar däremot hudens naturliga skydd mot virus så efter spritningen har dessa virus fritt fram.

Risken finns att man kan få coronaviruset på grund av för mycket spritning. alkoholfri katjonisk handdesinfektion kan vara ett bättre alternativ, men den varianten är fortfarande relativt okänd hos befolkningen som helhet.

Med en bra bakteriedödande tvål kan du få bukt med viruset snabbt och lätt. Om du ska få ut maximal effekt av din renlighetsrutin måste du göra samma sak hemma. Lär barn hur handtvätt ska gå till för att vara effektiv som virusskydd. Köp också rätt tvål. Handsprit hjälper inte mot coronavirus!

Då är det bättre om du försöker att få ett bättre immunförsvar mot coronavirus.

Du kan förbättra ditt immunförsvar. Om du är rädd kanske du inte fattar de mest genomtänkta besluten. Stress och nedstämdhet kan inverka negativt på ditt immunförsvar.

Tänk positivt så får du ett bättre immunförsvar. Det är viktigt att äta rätt. Följer du dessa steg ökar du dina chanser att vara frisk.

Du får inte glömma vitamin C. Det är lätt hänt att man glömmer det. Om man har möjlighet så kan man köpa ester-C tabletter. Många glömmer att ett bättre immunförsvar även hjälper mot andra virussjukdomar utöver coronavirus.

Läkare Annika Dahlkvist brukar ofta tipsa om kolloidalt silver 15 ml. Kolloidalt silver kan även sprayas på frukt och grönsaker, som sedan får självtorka. IONplus är bäst.

Ytdesinfektion håller dina öppna ytor rena och fria från virus

Ytdesinfektion håller ytorna rena från de flesta bakterier och virus. Med en antibakteriell spray kan du spraya på de ytor som du använder mest hemma, på så sätt blir de fria från bakterier och virus. Du kan ta med dig sprayen överallt.

Coronavirus verkar gilla plast, då viruset kan överleva under flera dagar på ytor av plast. Kanske är det därför som många väljer att ställa ut föremål av plast i tre dagar. Men med en bakteriedödande spray behöver du inte vänta så länge.

Det viktigaste är att du är noga med hygienen. Smittstopp varusortimentet info Ett bättre immunförsvar håller dig frisk i situationer där andra kanske blir sjuka. Boka inte biljetten till månen än!

Det är svårt att hitta läkemedel och handdesinfektion i dessa tider. Läkemedelskrisen gör att det är brist på katjonisk handdesinfektion överallt. Bra produkter och mycket leveransduktiga är nätbutikerna prisad.se och köpapris.se.