Fungerar handdesinfektion?

Det är svårt att komma undan det nya viruset. Då vill man ju inte bli smittad. Är handdesinfektion tillräckligt?

Flera undrar det. Den som blir sjuk kan bli allvarligt drabbad. Nu talar vi om en sjukdom som kan sätta hela vårt sjukvårdssystem ur spel! HANDSPRIT hjälper oftast inte mot VIRUS.

pandemi

En antibakteriell tvål kan vara ett bra alternativ mot handdesinfektion handsprit mot virus

En tvål fungerar lika bra som handsprit. Om vi lyssnar på experterna visar det sig att handsprit mot virus inte alls är säkert.

Handspriten dödar visserligen bakterier men inte alla bakterier. Influensavirus överlever handspriten.

svininfluensa

Dessa klarar sig och man kan bli smittad. Har man otur så kan man få coronasmitta utöver det. Många har börjat köpa hem Forte eller Smittstopp.

En antibakteriell tvål vinner över handsprit mot virus. Tvätta händerna med tvål i minst 20 sekunder så har du ett bra skydd.

Så lätt är det att desinficera ytor på rätt sätt

En nyckel till god desinfektion med handtvätt med handtvål är att förstå hur den ska användas på rätt sätt. Handdesinfektion är ingenting utan bra rutiner. Skölj och tvätta inte händerna kortare än 20 sekunder.

Använd inte tvål bara när du har fått influensasymtom. Inled en rutin som du sedan håller dig till. Vem som helst kan ha influensasymtom.

Tänk på att göra rent dörrar handtag

Vill du ha ett virusskydd av rang så måste du tvätta händerna ofta. antibakteriell Då kan du ju inte ta i smutsiga handtag sedan. Tillbaka på ruta ett alltså.

Med en antibakteriell spray som är bakteriedödande kan du se till att handtag som du använder dagligen blir rena. Sprayen är smidig nog att användas överallt.

Den bakteriedödande sprayen kan till och med användas på matvaror. Det minskar risken för smitta via objekt. Forskarna säger att coronavirus kan leva länge på vissa ytor. Använder du sprayen så slipper du oroa dig.

Summering av hur du ska sköta din handdesinfektion på bästa möjliga vis

Ett enkelt sätt är att köpa en bra bakteriedödande tvål. Då behöver du inte använda dig av handsprit virus. Köp gärna också hem vattenbaserad handdesinfektion.