Få rätt tabletter med tablettslagning

När du ska tillverka egna tabletter måste du tänka på tablettslagningen. Om tabletterna blir för fuktiga är det svårt att pressa dem.

Genom hela tillverkningsprocessen och tablettpressning så måste tabletterna skyddas från alla möjliga typer av hot. Det handlar helt enkelt om kvaliteten på tablettslagningEN.

tablett

Med rätt hölje kan tabletten skyddas mot fukt. Drageringen på tabletterna kan smaka riktigt illa ibland. Utan korrekt paketering kan tabletterna bli skadade.

För att få tabletter att klibba används oftast ämnen som mikrokristallinisk cellulosa. Du kan dosera upp till 20 %.

Ett bra släppmedel är magnesiumstearat 0,5-1 %. Du kan köpa alla ingredienser hos allt-fraktfritt.se.

Få en säkrare tablettslagning

Det finns flera metoder. Genom metodiskt arbete kan man se till att tabletterna inte förstörs. Den som vill veta mer kan läsa på lite extra innan. På så vis vet man vilka metoder för tablettpressning som är de bästa.

Innehållet i tabletter får också betydelse för hållbarhet

Det är ju viktigt för lagringen. Du ska använda ingredienser som tränger ute fukt. Då kan man sälja dem längre.

Ett hölje är kanske allra bäst. tablett
Tänk på hur du ser på produkter som manglats. Om den är helt förstörd så kan det ju vara svårt att äta den.

Allt det här måste man tänka på långt innan tablettslagning kan ta vid. Det är viktigt att ingredienserna inte interfererar med varandra. Tabletten måste vara säker.

Vatten och tabletter som används till medicin

Vatten kan förkomma. Det finns fria och mobila former av vatten som reagerar med andra material på olika sätt. Men andra former reagerar inte.

Majsstärkelse är ett exempel. Majsstärkelsen har normalt sett en ganska hög fuktighetsgrad på över 10 %. Trots det reagerar dicalcium phosfat och mikrokristallinsk cellulosa mer.

Du måste tänka på ingredienserna

Ytan på tabletten fungerar som ett skydd. Höljet tränger också bort onödig fukt. Om tabletten torkar blir den verkningslös.

Se till att använda så enkla metoder som möjligt vid tablettpressning. Det är bara att prova sig fram. Vissa pulverblandningar kan behöva tillsatser andra inte.