Det bör vara kalciumaskorbat som du har nytta av och kan hantera.

Alla vet vi att c vitamin är viktigt för oss alla. De flesta har sedan barnsben hört hur viktigt det är att få i sig tillräckligt mycket av detta vitamin för att inte som stackars sjömän drabbas av skörbjugg.

Idag är det väl få som drabbas av skörbjugg på grund av dessa brister. På vilket sätt man använder kalciumaskorbat och askorbinsyra för hälsan bör man veta.

Kalciumaskorbat; vad är det och hur används det?

C vitamin finns i två sorter som kan köpas i pulver, kalciumaskorbat och askorbinsyra. På exempelvis allt-fraktfritt kan du få det lägsta priset på det i pulver då du inte betalar frakten.

kalciumaskorbat

Kalciumaskorbat är i grund och botten kalciumsalt av askorbinsyra som finns helt naturligt i många frukter och grönsaker. Kalciumaskorbat kan man också framställa syntetiskt och klassa som en form av antioxidationsmedel och näringsämne.

Enligt Livsmedelsverket går det bra att använda både askorbinsyra och askorbater utan att begränsa till någon särskilt mängd. Ändå så varnar de för att använda det mer än vad som är nödvändigt i livsmedel.

Man har prisat c vitamin i pulverform av olika skäl.

Som kosttillskott kan man hitta cvitamin och då gäller det att hitta ett bra. Kosttillskott är ett bekvämt sätt att få i sig vitaminer. Med ett piller kan man på så sätt ersätta en massa frukt. Men man säger ändå att c vitamin i pulver är något bättre.

Man kan ta C-vitaminet i pulver och dricka det långsamt under dagen genom att blanda det med vatten. På så sätt får du i dig mängden vitamin långsamt fördelat istället. Man säger faktiskt att detta är bättre för jämnare och effektivare upptag.

Eftersom man kan blanda ut det i allt annat man äter och dricker så är det enkelt med c vitamin i pulver. Det blir då perfekt för de som upplever det svårt att svälja piller.

Vitaminer och kalciumaskorbat måste förstås också doseras rätt om man ska ge det till barn. Barn behöver inte lika mycket som vuxna och även om cvitaminer är säkra att ta då de inte kan överdoseras så ska man aldrig överdriva.

C-vitaminer för hela kroppen och året om

C vitamin tabletter och brus köpt inte bara vid förkylningstider då det är populärt. I och med att vi vet att c vitamin är bra för så mycket är det en form av vitamin som kan behövas året runt.

2 gr c vitamin dagligen rekommenderades det i USA i kampen mot Covid-19. bästa c vitamin Samtliga ledande utbildningscenter gav dessa rekommendationer och de är inte vilka som helst. East Vigina Medical School är ett exempel, det har egen världsledande forskning också.

Många tar c vitamin mot trötthet vilket man inte bara upplever under vintern. Skulle man vara ute efter en vitamin till hud och hår så är den med bokstaven C av intresse.