Är det rätt att använda handsprit för att inte drabbas av pandemi?

Nya virus dyker upp hela tiden. Det nya Coronaviruset har ett speciellt hölje. På så vis är det lättare att döda. Det är lätt att tor att handsprit dödar alla bakterier men så är det inte.

Handsprit

Många drabbas av panik vid pandemi utbrott. Men oavsett vilket är det givetvis en fördel om du håller god handhygien. Hygienfaktorn spelar en stor roll för din förmåga att stå emot sjukdomar.

Tvål eller handsprit, vilket kommer att fungera bäst?

Husmorsrådet om att handsprit fungerar bäst i alla lägen stämmer inte, det hjälper exempelvis inte mot en pandemi. Det är enkelt. Om vi ser på tvål så är det så att tvålen angriper virusets hölje. Man ska inte underskatta kraften i tvål och vatten.

Många säger just att regelbunden handtvätt fungerar mycket bättre som virusskydd än att gnida in händerna med handsprit som desinfektion. Coronavirus har en viss typ av proteinstruktur som kan brytas ned av handspriten. Metoden har dock sina brister och det finns bättre alternativ att använda sig av.

Oavsett om du använder handtvål mot coronavirus eller kör på handdesinfektion med handsprit kommer du att få liknande effekt. Handsprit är dock inte det bästa medlet vid desinfektion.

Handdesinfektion utan alkohol ger ett bra resultat

Handsprit fungerar inte alltid som det var avsett. Dels är det så att du måste gnugga ordentligt. Om du inte gör det blir inte handspriten antibakteriell.

Då kan det vara mycket bättre med en antibakteriell tvål som du kommer att använda på rätt sätt. Tänk på att välja rätt typ av desinfektion för rätt sorts virusskydd

Visste du att det inte alls är säkert att handsprit fungerar som desinfektion då du till exempel drabbas av en förkylning? Alla medel fungerar inte på samma sätt. Nu när vi har en coronapandemi måste vi ha ett bra virusskydd.

Det är viktigt med bra rutiner för desinfektion

Många inleder rutiner för desinfektion alldeles försent. Om du är van vid att alltid använda handtvål då du går på toaletten är det en mycket bra start. Då tar du död på virus och bakterier, det är helt enkelt ett bra virusskydd.

dax

Många tvättar inte händerna efter att de varit på toaletten. Det är vanligt att resonera att det inte behövs om man ändå inte rör vid sig själv. Men du rör vid ytor inne på toaletten och det betyder att du kan få med dig smitta med ut från det rummet.

Desinficera mer än dina händer för ett fullgott virusskydd

Inledningsvis trodde många att coronaviruset var influensa. Om man tittar på Italien så ser man ju hur allvarligt det var.

Coronaviruset kräver dock att vi är extra noga med våra rutiner. En bra antibakteriell spray kan ju användas på andra ytor som till exempel på bord, handtag och stolar. En enkel väg till ett bra virusskydd.

Se till att du bara använder dig av säkra och beprövade produkter

Nöjer du dig med att köpa apotekets handsprit? desinfektionmedel Det är inte säkert att det är sant. Handsprit kan inte döda alla virus. Du tror att du får ett virusskydd men om du inte får det är du i större fara än om du hade valt vanlig handtvätt.

Bakterier och virus är inte allt. Du vill ju inte använda ett handdesinfektionsmedel med alkohol som är så starkt att det skadar din hud. Desinfektionssprit som bränner hål i huden är inte att rekommendera. Du måste vara extra noga om du smörjer in dig ofta.

Tänk på att välja vattenbaserad antibakteriell handdesinfektion. Nu finns Smittstopp och Forte handdesinfektion på nätet. Köp det och håll händerna rena.

Kolloidalt silver kan ätas när det torkat. Det betyder att du kan äta det som du annars skulle behövt slänga.

Spray för desinfektion kan användas när som helst på året. Du kan ta med sprayen överallt.
Då vi sedan tidigare vet hur vi ska använda oss av tvålen är vi mycket mer bekväm att använda den. Dessutom kan du välja antibakteriell spray som är utan alkohol och som ger mycket bättre effekt.

När ska du vara extra noggrann?

Vänta inte tills du har influensa. Är du redan van att tvätta händerna noga så behöver du inte oroa dig.

Det finns alkoholfria varianter som är mycket bättre än handsprit. Alla pandemi är olika men om du använder tvål och vatten tillsammans med en bakteriedödande spray så har ett gott skydd.

Så desinficerar du både skonsamt och effektivt

Tänk på att bakteriedödande spray med alkohol kan ha en slitande effekt på händerna som blir mycket obehaglig. Då kan du få sår på huden. Det är inte särskilt behagligt.

Om du har sår så kan virus ta sig in den vägen. Som du förstår så är inte handsprit det bästa valet vid en pandemi. Smittstopp, Forte och Pandemstop har till viss del ersatt användandet av handsprit mot coronaviruset. Huden blir återfuktad och torkar inte ut.