Använd magnesiumstearat i din tablettillverkning

Tabletterna blir klara direkt. Något som man inte alltid tänker på är att det måste finnas släppmedel i tabletter. I annat fall kan tabletterna fastna.

Om du vill kan du testa att använda magnesiumstearat. De gör att de inte fastnar i stansen. De håller formen och kan packas för produktion.

Vad är magnesiumstearat för någonting?

Det är inte så konstigt att magnesiumstearat kallas för släppmedel i tabletter för det är precis så detta medel fungerar. Det är som en tvål med magnesium och stearat.

Magnesiumstearat ger tabletterna en blank yta och de lossnar lättare från stansen. Normal dosering är 0,5 till 1%, i extremfall 2%. Du kan köra det i max 5 minuter. Fel blandning kan göra tabletten skör.

Magnesium stearat är olösligt i vatten. Genom pressen formar du pulvret till tabletter. Ämnet används också vid medicintillverkning.

Det måste gå snabbt att tillverka

Tempot ska vara högt idag. Stansarna kan köra nonstop idag. Med en automatiserad process kan tabletterna dessutom köras direkt till paketering.

Det betyder att produktionsprocessen är fri från mänsklig påverkan. Fel förekommer självklart men då man kan stoppa processen och rätta till felet.

Tabletterna kommer ut flera tusen i timmen. De maskinerna har ofta en stans. Större maskiner kan ha större huvuden. Då väller det ut.

En duktig operatör känner tillverkningen och kan snabbt byta ut de delar som behövs. tabletter
I varje fall inte då man använder sig av magnesiumstearat som släppmedel.

Tillverkningen har inte råd att stanna upp. Ibland händer det dock att produktionen måste stoppas och det kan ta dit att lösa problemet. Tablettstansen kan skadas.

dragerad

Se därför till att klibbmedlet är 20 % och att släppmedlet är 1 %.

Allt du behöver för en lyckad produktion finns hos allt-fraktfritt.se.

Du måste planera din produktion.

Att göra tabletter kräver en god planeringsförmåga. Det gäller släppmedel i tabletter såväl som andra moment.

Om du gör på rätt sätt kan du spara mycket tid. Det lönar sig alltså att undersöka vilken typ av släppmedel som man bör använda i god tid. Då blir resultatet som du tänkt dig.

Men det är inte bara släppmedlet som spelar roll alla moment måste utföras noggrant.