Lotterier Hurdan allting började Del 8 av 8

Här tar vi en titt på:

• Betalning av vinster

• Onlinelotterier garanterar vinnarna sina pengar genom en försäkrings backup.

• I somliga länder är ej lotterivinster beskattningsbara,

• Rollovers

• Icke-slumpmässighet

Ersättning av vinster

Vinster behöver ej nödvändigtvis betalas ut i en klumpsumma, i motsats till förväntningarna på flera lotteri deltagare.

I somliga länder, får vinnaren välja mellan en livränta ersättning samt en engångsbetalning.
Men engångsbetalningar (kontant alternativt engångsbelopp) är ett “mindre” belopp än det annonserade (livränta) jackpotten.

Medans detta varierar en del avhängig på land samt bolag och hurdan vinster investeras, får en vinnare som väljer en klumpsumma räknar med att vinsten sänks med cirka 1/3 utav den annonserade jackpotten.
Därför kan en vinnare utav en $ 100. 000. 000 jackpot som väljer kontanter räkna med sig $ 33. 333. 333 netto efter att gällande inkomstskatt (er) för det år då jackpotten vanns.

När en vinnare väljer att få det maxima beloppet betalas detta oftast ut under en cykel av 20 till 30 år.

Somliga lotterier särskilt de som erbjuder ett livstidspris, erbjuder inte ett klumpsumma val.

På vissa onlinelotterier, är de årliga betalningarna bara $ 25. 000, med en saftigare betalning under det sista året.
Denna typ utav amortering mestadels sker genom investeringar i regeringsstödda aktie.

Onlinelotterier garanterar vinnarna sina pengar genom en försäkrings backup.

Men det är så flera vinnare som väljer en klumpsumma, alldenstund de tror att de kan få en bättre avkastning på sina investeringar på andra håll.

I somliga länder är ej lotterivinster beskattningsbara, så det finns inga skattekonsekvenser att tänka på för att välja ett betalningsalternativ.
I Kanada, Australien, Tyskland, Irland, Italien samt Union kungariket betalas samtliga priser bums ut som en klumpsumma, skattefritt till vinnaren.

I Liechtenstein är samtliga vinster skattefria samt vinnaren kan välja att få ett engångsbelopp alternativt livränta med avseende på Jackpottvinster.

I AMERIKA har federala domstolar fastställt en rättspraxis att engångsbelopp från tredje part i utbyte mot rätten till lotteri livränta inte är kapitaltillgångar för beskattningsändamål.
Framför är en klumpsumma grej för vanlig inkomstbeskattning.

Rollovers

När det inte är vinstlott för ett lotteri, Lotto alternativt Bingo nyttjas jackpotten till en så kallad Rollover, då priset stävs över till följande vecka samt detta kan mestadels leda till ansenlig ökningar i vinster.

Om ett lotteri möte en speciell tröskel på sina Rollovers då kan den totala prissumman bli automatiskt överförd till den lägre nivån av besegrare.

I fallet med Euromillions lotteriet dragning utav den 22 september 2007 ledde detta till att alltsammans 20 besegrare delar en Roll Down jackpot på € 180. 000. 000

Icke-slumpmässighet

År 2003 fann Mohan Srivastava, en kanadensisk geologisk statistiker, icke-slumpmässiga mönster i “Tic-Tac-Toe” biljetter som såldes utav Ontario Lottery and Gaming Corporation.

“Tic-Tac-Toe” drogs dän från hyllorna, samt blev det första spel någonsin att stoppas därför detta.

Under 2011 rapporterades det att Joan R. Ginther, förut statistik expert, hade vunnit fyra olika jackpots på flera miljoner dollar i Texas från förvärv utav olika skraplotter.

Det spekulerades att det var ett mönster till var och när de vinnande lotterna såldes, och att professor Ginther hade räknat ut det här mönstret.
Detta var som du redan sett det sista inlägget i ”serien” ” Hur det hela började med Keno, lotterier, Lotto, Bingo samt dagens spel online med samtliga dessa typer tillgängliga på nätet samt med skraplotter som är en rätt så så modern form utav spel.