Lotterier Hurdan allting började. Del 5 utav 8

Förväntad nytta av lotteri

Det förväntade värdet av lotteri spel är ofta särskilt låg. I AMERIKA, är ett förväntat nytta på 50% av köpeskillingen bara allmän i de små utbetalningar, inte i jackpot spel.
Till exempel, när en besökare handlar en “pick-4” bit för $ 1, 00, kan han få en biljett med ett förväntat nytta på bara $ 0, 50.

Därför är förvärv av en lott ett minskat värde av köparens förväntade substansvärde.
Detta står i skarp kontrast med finansiella aktie som aktier och obligationer vars priser är teoretiskt baserat på deras ekonomiska nytta, som bedöms utav marknaderna vid var bestämd tidpunkt.

Lotterier beskrivs ibland som en regressiv uppbörd, eftersom de mest benägna att köpa biljetter, och att spendera en mesta andel utav sina slantar på dem, är mestadels de mindre bemedlade människorna.

Det är oxå mestadels sett som en volontär skatt.

De astronomiskt höga oddsen att vinna flesta vinster innehar oxå lett till epitet utav en “skatt på dumhet” och en “matte skatt” (eller bägge tillsammans epitet ger “skatt på matematiskt olämpliga”).

Ehuru användningen av ordet “skatt” ej är totalt korrekt, är dessa beskrivningar avsedda att indicera att lotterier är statliga-sanktionerade verksamheter som kommer att appellera endast de människor som misslyckas med att förstå att handla en lott är en dålig finansiell beslut.

Realitet är att sedan aktsamhet gripen till nuvärdet av ett given lotterivinst som en endaste klumpsumma kontant betalning, inverkan utav eventuella skatter som kan avlöpa, samt sannolikheten för att avskilja priset med andra vinnare, är det ej ovanligt att finna att en biljett för ett flesta lotteri är värt mindre än en tredjedel av dess inköpspris.

Med andra glosa, om en bit kostar US $ 1 till förvärv, kan dess verkliga ekonomiska nytta bara US $ 0, 33 alternativt så vid köptillfället.

Naturligtvis är detta bara ett hypotetiskt exempel, samt det verkliga värdet beror på detaljerna i var lotteri.

Vissa lotterier kan offerera biljetter som är värda kortare tid än 20% utav deras pris, medan andra kan vara värt mer än 50%.

För att samla in pengar, måste lotterioperatörer offerera biljetter värda mycket mindre än vad man betalar för dem, så lotteriet är ett dåligt alternativ för kunder som försöker komma ut som nya miljonärer.

I en berömd evenemang, köpte en polsk-irländsk affärsman vid beteckning Stefan Klincewicz upp nästan alla 1. 947. 792 kombinationer att få på det irländska lotteriet.

Han samt hans medarbetare betalade kortare tid än en miljon irländska pounds när jackpotten uppgick till 1, 7 miljoner.
Det fanns tre vinnande biljetter, men med “Match 4” och “Match 5” priser, gjorde Klincewicz en liten vinst totalt.