Lotterier Hurdan allt började Del 2 av 8

• Första noteringar om lotterier att offerera till salu

• Det holländska statliga Staatsloterij är det äldsta lotteriet som ännu är.

• När det moderna Lotto föddes.

• Frankrike, 1539-1789

• Det första franska lotteriet, detta försök var ett fiasko,

• England, 1566-1826

• Dessa mäklare blev så småningom de moderna börsmäklarna

• Den engelska statens Lottery fanns från 1694 till 1826.

De första noteringarna om lotterier att offerera biljetter till salu med priser i form utav pengar hölls i det 15th århundradet.

Annorlunda städer höll offentliga lotterier att samla in slantar till stadens befästningar samt för att hjälpa de fattiga.

Stadens register Gent, Utrecht, samt Brygge tyder på att lotterier kan vara ännu äldre.

En post daterad 9 maj 1445 på L’Ecluse hänvisar till att samla in slantar för att bygga murar samt befästningar i staden, med ett lotteri på 4304 biljetter samt totala prissumman på 1737 floriner.

I det 17th århundradet var det rätt så vanligt i Nederländerna att anordna lotterier för att samla in slantar till de fattiga alternativt för att ackumulera in slantar allmän varianter utav offentliga användningar.

Lotterier visat sej vara mycket populära samt hyllades som en smärtfri design utav beskattning.
Det holländska statliga Staatsloterij är det äldsta lotteriet som fortfarande är.

Den första registrerade italienska lotteriet hölls den 9 Januari 1449 i Milano anordnat utav Golden Ambrosian republiken för att finansiera kriget mot republiken Venedig.

Det var i Genua som Lotto blev mycket aktuell.

Människor användes för att investera på namnet på Stora rådets ledamöter, som samtliga drogs av en oförutsedd med fem utav 90 kandidater var sjätte månad.

Denna typ av spel kallades Lotto alternativt Semenaiu.

När människorna ville satsa oftare än två gånger per år, började de byta ut kandidaternas nickname med nummer och det moderna Lotto föddes.

Frankrike, 1539-1789

Kung Frans I utav Frankrike upptäckte lotterier under sina kampanjer i Italien och beslutade att anordna ett sådant lotteri i sitt rike för att assistera de statliga finanserna.

Det första franska lotteriet, Loterie Royale, hölls i 1539 och godkändes med edikt.
Detta försök var ett fiasko, alldenstund biljetterna var mycket kostsamma och de sociala klasser som hade råd med dem motsatte sej projektet.

Under de ett par därnäst århundradena förbjöds lotterier i Frankrike alternativt, i vissa fall, tolererades enbart med begränsningar.

England, 1566-1826

Även om den engelska regerngen troligen främst experimenterat med lotterier samt liknande hasardspel, är det första noterade officiella lotteriet som startades utav drottning Elizabeth I, år 1566, och drogs i 1569.

Detta lotteri var för att samla in slantar för “reparation utav skatter samt befästa riket och sådana saker. ”
Varje biljett ägare vann ett kostnad, och det totala värdet utav priserna motsvarade de slantar de satsat.
Priser var i form av silver plattor samt övriga värdefulla råvaror.

Således var lotteripengar staten fått in ett räntefritt kredit till regeringen under de tre år som biljetterna såldes.

Under senare år sålde regeringen rätt bit till mäklare, som i sin tur anlitade ombud samt löpare för att avyttra dem.

Dessa mäklare blev så småningom de moderna börsmäklare för olika kommersiella satsningar.

De flesta folk hade inte råd med hela kostnaden för en lott, så mäklare skulle avyttra värdepapper i en biljett, som resulterade i biljetter som utfärdats med en anteckning som “sextonde” alternativt “tredje klass. ”

Många privata lotterier hölls, bland andra för ackumulera in slantar till The Virginia Company of London för att stödja sin bosättningspolitik i Usa på Jamestown.

Den engelska staten Lottery fanns från 1694 till 1826.

Således fanns detta engelska lotterie i över 250 år, tills regeringen under beständig tryck från oppositionen i parlamentet, förklarade ett final för lotteriet 1826.

Detta lotteri hölls till hån utav modern kommentatorer som “den sista batalj spekulanter om allmän godtrogenhet för popularitet till sin sista döende lotteri. “