Lotterier Hur allting började Del 3 utav 8

• Tidigt Usa, 1612-1900

• “Pieces of Eight”.

• “Slave lotteri” i 1769, som annonserade med mark samt slavar som priser i Virginia Gazette.

• Tyska länder

• Modern anekdot
• Game med siffror
• “den lägsta, elakaste, värsta formen…

Bookies kunde bevilja kredit till spelaren.

• Superusla odds 1000: 1,

Arla Us of america, 1612-1900

Ett engelsk lotteri, auktoriserad av kung James I i 1612, beviljade Virginia Company of London rätten att ackumulera in slantar för att ställa upp att etablera nybyggare i den första bestående engelska kolonin i Jamestown, Virginia.

Lotterier i koloniala Us of america spelade en angelägen betydelse i finansieringen utav både privata samt offentliga företag.
Det innehar noterats att mer än 200 lotterier emellan 1744 och 1776, spelade en angelägen roll i finansieringen vägar, bokbuss, kyrkor, skolor, kanaler, broar, etc.

På 1740-talet, finansierades grunden för Princeton samt Columbia Universiteten utav lotterier, liksom University of Pennsylvania med Akademins lotteri i 1755.

Under de franska samt indiska krigen, nyttjade flertal kolonier lotterier för att tillföra finansieringen av befästningar samt den lokala milisen.

I maj 1758 startade staten Massachusetts ett lotteri för krig “Expedition mot Kanada. ”

Benjamin Franklin organiserade ett lotteri för att samla in pengar för att inhandla kanoner för försvar av Philadelphia.

Flera av dessa lotterier erbjöd priser i form av “Pieces of Eight”.

George Washingtons Mountain Road lotteri i 1768 misslyckades, men dessa sällsynta lotter som bär Washingtons namnteckning blev istället samlarobjekt, ett exempel säljs för ca $ 15. 000 år 2007.

Washington var oxå högsta chef för överste Bernard Moores “Slave lotteri” i 1769, som annonserade med jordens underlag samt slavar som priser i Virginia Gazette.

I begynnelsen av frihetskriget, brukade den kontinentala kongressen lotterier att ackumulera in slantar för att stödja den koloniala armén.
Alexander Hamilton författade att lotterier skulle vara lätt samt att “alla… kommer att vara villiga att bege sig en bagatellartad summa för chansen utav ansenlig förtjänst… och skulle föredra en liten möjlighet att vinna en fullkomlig del till en stor möjlighet att vinna en del. ”

Skatter hade aldrig accepterats som ett sätt att accelerera den offentliga finansieringen utav projekt, och detta ledde till den populära uppfattningen att lotterier var en design utav dold skatt.

I slutet utav frihetskriget började de olika staterna att tillgripa lotterier att ackumulera in slantar för flera offentliga projekt.

Tyska länder
Det första stora lotteriet på tysk mark hölls 1614 i Hamburg.
I Österrike var det första lotteriet startat 1751, under kejsarinnan Maria Theresia regeringstid, samt namngavs Lotto di Genova, eftersom det byggde på 90 siffror.

Modern historia

Lek med nummer

Den game med siffror som drivs av “politiska affärer”, där spelarna väljer siffror, var i USA före 1860.

År 1875 uppgav en redogörelse av en utvald nämnd av New York State Assembly som “den lägsta, elakaste, värsta formen… utav spel som tagit sig in i staden New York, i vad som kallas politikspel.

” Spelet var också populärt i italienska område så det kom att kallas det italienska lotteri, samt det var känt i kubanska gemenskaper som Bolita (“liten boll”).

I det tidiga 20-talet, var spel populärt speciellt fattiga kulturer, samt kunde spelas för så lite som $ 0, 01.
Ett av spelets attraktioner för de med låga inkomster samt dåliga arbetsförhållanden var möjligheten att investera små summa.

Dessutom, till skillnad från statliga lotterier, kunde bookies bifalla krita till spelaren.

Dessutom kunde besegrare undvika inkomstskatt.

Olika banker kunde erbjuda annorlunda priser, även om en payoff utav 600 till 1 var typisk.
Alldenstund oddsen för att vinna var 1000: 1, var den förväntade vinsten för bankerna och bookies diger.

När lotterier fick starta finnas igen 1964 skulle det ta flera år utav konstitutionella amendements från de olika staterna före lotterierna kunde blomstra igen.

Den 12 mars 1964, blev New Hampshire den första staten att sälja lotter i modern tid.