Fair Gaming eller spelbolagens förpliktelse

Det kan vara härligt att veta att det spelbolag man vill investera dina surt förvärvade slantar i följer regelverket Fair Gaming. Spelar du på www.oceanialotteries.com kan du vara lugn.

Spelansvar

Spelansvar är något som spel samt spel operatörer, leverantörer programvara och tillhörande tjänsteleverantörer behöver bevara för att säkerställa sina erbjudanden upprätthålla högsta standarder för att befästa en rättvis samt säker spelupplevelse som skyddar spelare från de negativa konsekvenserna av spel samt spelande.

Flertalet av spel och spelkoder kräver nu operatörerna att se till att landbaserade och online speltjänster erbjuds på ett ansvarsfullt sätt.

Ansvarsfullt spelande omfattar områdena beskydda utsatta besökare, förebyggande utav minderåriga spelare, beskydd mot bedrägligt samt kriminellt uppförande, information om sekretess, som garanterar snabba och korrekta kundbetalningar, vilket ger en rättvis spelupplevelse, upprätthålla etiskt och ansvarsfull marknadsföring, engagemang för nöjda besökare och befästa en trygg, säker och tillförlitlig driftmiljö.

Operatörer menar både landbaserade (t. ex. kasinon, spelbutiker) och online eller avlägsna operatörer.

Utsatta spelande kunder
Upprätthållande utav ansvarsfullt spelande praxis är en ansenlig betingelse för att avta risken av spelproblem bland utsatta kunder.

Ett antal åtgärder innehar införts för att avstyra uppkomsten utav spelproblem, inberäknad eget utslagning program och processer, offererar råd och stöd till spelberoende och låta spelarna att placera gränser för hur mycket de spenderar både inom online och landbaserade spel kanaler.

Mer avancerade åtgärder, som spårning av spelares beteenden för att hitta tidiga tecken på spelmissbruk, håller på att utvecklas samt genomförs i online-industrin, särskilt bland somliga europeiska lotterier.

Minderåriga spelande kunder

Operatörerna är skyldiga att göra allt som står i deras sätt att befästa att minderåriga besökare inte får spela.
De åldersgränser är beroende av lagarna i den jurisdiktion vari speltjänster erbjuds.
Avstyra minderåriga spelande kunder kräver operatörerna att se till att registreringen bearbetar klart beskriva politik gentemot minderåriga spelare och se till att kontroller på plats för att kontrollera åldern på spelare.

Bedräglig och kriminellt beteende

Operatörerna är skyldiga att genomföra anti-penningtvätt policy samt förfaranden.
Detta innebär att fullborda en effektiv kundkännedom processer när man gör nya kunder samt spårning och rapportering misstänkta transaktioner.

Info okränkbarhet

Information privatliv avser skydd av kunddata samt förteckning mot obehörig eller onödiga avslöjanden.
Operatörerna är skyldiga att genomföra en politik som säkerställer kontroller samt åtgärder har vidtagits för att avstyra obehörigt röjande och utnyttjande utav kundinformation.
Kundinformation menar vanligtvis till data såsom namn, adress, ålder, telefonnummer samt e-postadress.

Rappa och korrekta kundbetalningar

Ska se till att betalningar till och från kundkonton skall utföras enligt formella samt dokumenterade processer på ett adekvat och snabbt fason.
Operatörerna tittar på normalt att kundens medel förvaltas enskild från sina egna konton och att de har tillräckliga avräknade medel för att betala samtliga spelare vinster och utestående balanser spelande besökare.

Fair Gaming

Samtliga spelprodukter bör testas för att säkerställa att de är rättvisa samt slumpmässiga och att de följer de bestämmelse som spel.
Prover för att befästa rättvist spel alltmer utförs utav oberoende organisationer.

Moralisk och ansvarsfull marknadsföring
Operatörerna bör komma de tillämpliga annonsering uppförandekoder som vanligt se till att annonsering är faktamässigt adekvat och inte styra minderåriga alternativt utsatta lirare som spelande besökare som har egna uteslutna sig från spel.

Det förväntas oxå att operatörer skall söka tillstånd från kunden före de deltar i direktmarknadsföring igenom användning av kundens personuppgifter.

Kundnöjdhet

Kunderna skall fritt kunna lämna synpunkter eller klagomål till operatörerna samt förväntar operatörerna att inneha adekvata processer och rutiner för att administrera klagan, antingen internt eller via en frihet tredje andel.
Exempelvis ger ecogra. org en medling anställning för tvister emellan spelare samt operatörer.

Säker och tillförlitlig driftmiljö

Operatörerna är skyldiga att visa interna kontroller samt processer som följer utav licensvillkoren som stipuleras utav lagstiftningen jurisdiktion som utfärdar spel samt spel licenser.
Interna kontroller bör också genomföras för att befästa att alla operativa, betalning samt tekniska system och processer fungerar absolut och effektivast.
Dessutom måste operatörerna visa tillräckliga affärsprocesser Continuity Management för att befästa att verksamheten kan fortsätta i händelse utav oförutsedda omständigheter alternativt katastrofer.

Ansvarsfullt spelande uppförandekoder

För att säkerställa operatörer, leverantörer mjukvara samt tillhörande tjänsteleverantörer bevara principerna om ansvarsfullt spelande, har etiska regler utvecklats av många tillsynsmyndigheter, branschorganisationer och ideella organisationer.

Dessa konkurrerande och överlappande koder coduct eller standarder innehar utvecklats över tiden på grund av utvecklingen utav flera rättsliga och handelsmässiga ramar.
Det innehar bekräftats i branschen som avsikt på det stora antalet ansvarsfullt spelande uppförandekoder är det ett behov av att ta ett kliv tillbaka och ompröva vad som behövs i industrin.

Europeiska organisationen för normering är att elaborera Ansvarig Remote Gambling Åtgärder som kan beskydda kunderna samt se till att de Remote Gambling operatörer, leverantörer programvara och tillhörande tjänsteleverantörer agera ansvarsfullt, som skulle antas på frivillig basis.

Ansvarsfullt spelande Evenemang
Ett mängd industrin händelser har organiserats för att assistera industrin att framhäva ansvarsfullt spelande bruk.

Europeiska Gaming och Betting Tankebana organiserade EGBA Ansvarig konferensen Gaming Day i Europaparlamentet i oktober 2010.
World Lotterie Association innehar aktivt organiserade arrangemang för sina medlemmar för att diskutera och främja bästa bruk när det innefattar spelansvar.

Den europeiska organisationen för studier av Gambling 8: e årliga konferens i september 2010 deltog forskare, beslutsfattare och branschföreträdare samt mycket av dess teman samt diskussioner centrerades på spelansvar.

Känns tryggt att stoppa in insatser på www.oceanialotteries.com sedan ha läst detta väl?

Be the first to comment

Leave a Reply