Den som är ute efter en sällskaplig spelvariant bör prova svensk bingo

Svensk bingo blev ordentligt populärt under 1960-talet. Det anordnades då bingospel genom en mindre idrottsförening vid namn Gunnarstorps IF. Sedan dess har vi svenskar älskat bingo och nu finns det ungefär 100 bingohallar runt om i Sverige. Utöver det så spelas det vanligtvis bingo i kommunala lokaler samt idrottshallar. Bingo har också utvecklats i olika förgreningar och förutom klassisk pengabingo finns även varianter som ex. poesibingo.

HÄR finns bingot med bästa vinsterna – Ladbrokes Svenska Bingo

Idag spelar de flesta bingo online. Det finns flera virtuella bingohallar att välja bland, som Caliber Bingo, Ladbrokes Svenska Bingo och Svenska Bingo. Samtliga bingohallar erbjuder finfina bingospel, plus för det mesta en rad andra spel. När man blir medlem på en bingosajt brukar man kunna få ta del av en fin bingobonus. Stundvis är bingo bonus extra spelpengar, andra gånger handlar det om att man får några gratis bingobrickor eller snurr på något spännande spel.

Traditionellt sett har bingo varit starkt sammankopplat med svensk idrott. Poängen var från början att samtliga intäkter från svensk bingo skulle gå till idrottsföreningar. Kanske minns man hur Leif «Loket» Ohlsson alltid presenterade olika idrottsföreningar i samband med succéprogrammet Bingolotto som drog miljonpublik under 1990-talet.

I takt med att tekniken har utvecklats har även svensk bingo utvecklats. Idag slipper man de stora hjulen för att slumpa fram siffror till bingospelen, istället är den en slumpgenerator som väljer ut siffrorna.

Bingo online brukar locka till andra onlinespel, såsom slotautomater, skraplotter samt poker. Alla spel har den gemensamma nämnaren att man kan vinna pengar och för den skull brukar människor som tycker om att spela bingo också kunna lockas att spela andra spel. De flesta bingosajter i Sverige erbjuder även andra spel än bara bingo i sina utbud.

Bingo brukade associeras med socialt umgänge. Man samladesi bingohallen, full av förväntan och ofta i sällskap av goda vänner. Man spenderade kvällen i bingohallen och oavsett man vann eller inte, så hade man åtminstone en angenäm kväll. När man spelar bingo på internet så är det inte precis detsamma. Man sitter vanligtvis ensam hemma framför sin datorskärm och spelar i tysthet. De flesta bingosajter har chattrum där man kan socialisera med andra spelare, men det går ändå inte riktigt att jämföra. Sedan finns det självfallet många som föredrar den här tystare varianten av svensk bingo.

Alla som spelar måste hålla ett vakande öga på sig själv. Det är flera som hamnar i ett spelmissbruk där de tappar kontorllen över sitt spelande. Möjligen spelar de för mer pengar än de först tänkt – ideligen och behöver slutligen låna pengar av nära och kära för att ha råd med de spel man känner ett behov av att spela. När man hör sig själv tänka «Bara ett spel till» lite för ofta så ska man se det som en otvetydig varningsklocka. Det finns hjälp att få om man hamnar i ett spelberoende, men det smartaste man kan göra är att vidta försiktighetsåtgärder före, så att man slipper hamna där alls. Svensk bingo är över lag bra på att erbjuda hjälp för den som oroar sig över spelmissbruk.