Att spela bingo på webben är extremt flexibelt

Det har blivit otroligt populärt att spela bingo online. Svenska bingospel har alltid haft många medverkande och fler har de blivit sedan det blev möjligt att spela bingo på webben. Precis som allt spelande har ökat drastiskt sedan internet gjorde det genomförbart att spela komfortabelt hemifrån sitt eget vardagsrum, så har bingo även vuxit till ett enormt koncept som i stort sett samtliga känner till.

HÄR finns bingot med bästa vinsterna – Ladbrokes Svenska Bingo

Bingo går ut på att man köper en bingobricka som är förtryckt med vissa sifferrader, dessa är koordinerade med hjälp av bokstäver så att varje ruta på brickan har en siffer-bokstavskombination, t ex B12, eller E8. En bingovärd läser upp framslumpade kombinationer och bingospelaren markerar i sin tur den motsvarande rutan på sin bingobricka. När man har fått en full rad så skriker man ut «BINGO!» i bingohallen och den som först får bingo är i regel huvudvinnaren.

När man spelar bingo online så sköts allting med hjälp av datorn, så det finns ingen risk att man skulle missa någon utdelning. En aning av det sociala som följer med fysisk bingo i en bingohall går ju förlorat när man spelar bingo online, men upplevesen är ännu spännande samt upplyftande.

Alla spelsajter värda sitt namn, såväl svenska som utländska, har en avdelning för bingospel. Sedan finns det spelsajter som givetvis säljer sig som bingosajter först och främst, några av dessa i Sverige är Ladbrokes Svenska Bingo, Caliber Bingo samt Ladbrokes Svenska Bingo.

För att kunna spela bingo online så behöver man skaffa ett medlemskonto på en spelsajt som erbjuder bingospel. Detta är i allmänhet mycket enkelt och tar fem-tio minuter. Därefter för man in lite pengar på sitt spelkonto och kan börja spela bingo direkt.

När man skaffar ett nytt spelkonto så ska man jämt jämför de annorlunda sajterna först och en av de viktiga aspekterna att kolla upp är vilka typer av bingobonus som erbjuds. Flera gånger kan man få en stor bonus på sin allra första insättning, vilket ger en massa gratisbingo att njuta av. Det är givetvis bra för att man får extra pengar att spela för, men det skänker en också en chans att prova lite annorlunda bingospel innan man börjar spela för de pengar man har tagit från sina egna.

Bingo har i Sverige anor från 1960-talet. Det blev fort ett väldigt uppskattat koncept och med Bingolotto på 1990-talet var det över en miljon personer som spelade bingo varje vecka. Det populära TV-programmet som förenade människor över alla gränser och bjöd på allt från miljonvinster till uppträden av världsstjärnor leddes under sina glansdagar av Leif «Loket» Ohlsson. Bingolotto finns än idag, men har betydligt mindre publik än förr, kanske för att folk föredrar att spela bingo på internet istället för framför TV:n.

Kravet på smidighet i vardagen är idag väldigt höga vilket är den troligtvis största anledningan till varför bingo på internet har blivit så omåttligt populärt.